Klassieke Mimosa
Ingrediënten:
- 1 deel gekoelde champagne (of mousserende wijn)
- 1 deel gekoeld sinaasappelsap
- Sinaasappelschijfje of twist (voor garnering, optioneel)
Instructies:
- Schenk de champagne in een champagneglas tot het ongeveer voor de helft vol is.
- Vul het glas verder met gekoeld sinaasappelsap.
- Roer voorzichtig indien nodig. Garneer met een sinaasappelschijfje of twist voor een extra touch.
Tropische Mimosa
Ingrediënten:
- 1 deel gekoelde champagne (of mousserende wijn)
- ½ deel gekoeld ananassap
- ½ deel gekoeld sinaasappelsap
- Ananasschijfje (voor garnering, optioneel)
Instructies:
- Schenk de champagne in een champagneglas tot het voor de helft gevuld is.
- Voeg het ananassap toe, gevolgd door het sinaasappelsap.
- Roer voorzichtig om te mengen. Garneer met een ananasschijfje voor een tropische uitstraling.